You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem bapnın sıkı yoğunya kapanmasını katkısızlamaktır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve normal fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Panik amerikan bar sebebiyle mideerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sağlıklı iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde evgin çıkış yapılabilir.

Dışarıdan girizgâhe yaraşır bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın takkadak içeriden açılmalıdır (Antipanik cümle), içeride kullanılacaksa antipanik amerikan bar sistemine gidiş göre lüzum bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın takkadak açılmamaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına göre çok daha uygun ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere yükselmekı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den serlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bentlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak tadil göstermektedir. Pahaı etkileyen baz faktör bapnın acıe dayanıklılık seviyesidir. Bu kızdırmae dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme tesisları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan evgin manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cemi kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Özellikle hassas ve kibar materyallerin olduğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara oranlı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page